Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ورزش 3»
2024-04-29@10:32:13 GMT

ظهور پدیده کشتی زنان از دل زلزله کرمانشاه

تاریخ انتشار: ۴ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۴۰۰۶۵

ظهور پدیده کشتی زنان از دل زلزله کرمانشاه

دختر ۲۰ ساله‌ای که اولین طلای کشتی زنان ایران را در مسابقات جهانی آلیش کسب کرد، گفت: در گذشته فوتسال بازی می‌کردم و هنوز یک سال نیست وارد کشتی شدم.

به گزارش "ورزش‌سه" و به نقل از شهروند، وقتی خبر قهرمانی دختری ایرانی در مسابقات جهانی کشتی آلیش منتشر شد، شاید نخستین سوالی که ذهن خیلی از علاقه‌مندان به ورزش را درگیر خود کرد، این بود که مگر زنان هم می‌توانند کشتی بگیرند؟ بله، حالا دیگر کشتی آلیش زنان ایران به سطحی رسیده است که دختری ٢٠ ساله در دنیا قدرت‌نمایی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

‌ هانیه عاشوری، نخستین طلایی تاریخ کشتی زنان ایران فقط یک‌ سال است وارد این رشته شده و در گذشته تنها افتخارش مدال برنز بازی‌های عشایری جهان در رشته چوب‌کشی بوده است. با هانیه عاشوری از اسلام‌آباد غرب، که بعد از آن زلزله وحشتناک توانسته است افتخار بزرگی برای مردم زلزله‌زده استان کرمانشاه به ارمغان بیاورد، دقایقی همکلام شدیم. در ادامه مشروح گفت‌وگو با ‌هانیه عاشوری، دارنده مدال طلای کشتی آلیش جهان، را می‌خوانید.


* انتظار داشتی در نخستین تجربه‌ات مدال طلای جهان را کسب کنی؟


 اولین دوره‌ای بود که در مسابقات جهانی کشتی آلیش شرکت می‌کردم؛ اگرچه تیم ایران قبلا سابقه حضور در این رقابت‌ها را هم در بخش مردان و هم در بخش زنان داشت. به توانایی خودم ایمان داشتم و از قبل به همه گفتم برای مدال طلا به قزاقستان می‌روم. سطح مسابقات هم خیلی بالا بود و همه رقبایم خوب بودند، اما توانستم با کمک خداوند همه آنها را یکی پس از دیگری شکست دهم.


* از اینکه نخستین دختر کشتی‌گیر ایرانی هستی که به طلای جهانی رسیده است، چه حسی داری؟


واقعا حس فوق‌العاده‌ای دارم. رقبا هم خیلی روی من حساب نمی‌کردند، چون ایران تا قبل از این، جزو مدعیان قهرمانی نبود، اما در این دوره با طلایی که من گرفتم و یک نقره و یک برنز دیگر توانستیم در بخش تیمی هم برای اولین‌بار قهرمان شویم. خارجی‌ها از این اتفاق تعجب کرده بودند، اما از این به بعد احتمالا روی ایران به‌عنوان یک مدعی حساب باز می‌کنند.


* مدت زیادی نیست وارد کشتی آلیش شده‌ای. چطور شد که به این رشته روی آوردی؟


 در گذشته فوتسال بازی می‌کردم و مدتی هم زیر نظر هیأت ورزش‌های بومی و محلی در رشته چوب‌کشی فعالیت کردم و حتی مدال برنز جهان را هم کسب کردم. ممکن است اسم چوب‌کشی برای خیلی‌ها غریبه باشد، اما جزو بازی‌های بومی و محلی است. شاید یک‌ سال هم نباشد که وارد کشتی آلیش شده‌ام و ورودم هم کاملا اتفاقی بود. یک دوره از این مسابقات را از نزدیک دیدم و از کشتی آلیش خوشم آمد. درواقع خیلی اتفاقی وارد کشتی آلیش شدم و زود هم به تیم ‌ملی رسیدم.


* گفتی مدال برنز جهانی چوب‌کشی در بازی‌های جهانی عشایر را داری. خودتان هم جزو عشایر هستید؟


خیر، ما عشایر نیستیم. من در اسلام‌آباد غرب متولد شده‌ام و زندگی می‌کنم. بیشتر اوقات برای تمرین مجبور بودم به کرمانشاه بروم.

 


* پس در زلزله کرمانشاه بودی و بعد از آن اتفاقات تلخ توانستی در ورزش این‌قدر پیشرفت کنی.


بله، در زلزله بودم، اما خدا را شکر من و خانواده‌ام در زلزله آسیب ندیدیم. خانه‌های خیلی از اطرافیان ما تخریب شد. شرایط سختی بعد از زلزله وجود داشت، اما تصمیم گرفتم در همین سن پایین وارد رشته‌ای جدید شوم که خدا را شکر موفق شدم. ثابت کردم زلزله هم نمی‌تواند جلوی مرا بگیرد.


* شاید هنوز در ایران جا نیفتاده که دختری بخواهد در رشته کشتی فعالیت کند. برخورد خانواده و اطرافیانت بعد از اینکه فهمیدند رشته کشتی آلیش را انتخاب کرده‌ای، چه بود؟


خانواده من به‌جز حمایت برخورد دیگری نداشتند. تمامی اطرافیانم به من اعتماد داشتند و در این مدت هم سعی کردند به من روحیه بدهند. البته می‌دانید که کشتی آلیش بیشتر شبیه جودو و رشته‌های رزمی است، اما زیر نظر فدراسیون کشتی فعالیت می‌کند. ما در خانواده‌مان ورزشکار رزمی داریم و اینکه من هم به صورت حرفه‌ای وارد ورزش شدم، اتفاق عجیبی نیست.


* فدراسیون کشتی در این مدت حمایت خوبی از تیم ‌ملی کشتی آلیش زنان داشت؟


بله، فدراسیون حمایت‌های خوبی کرد و جا دارد از آقای دبیر که یک روز هم سر تمرین ما حاضر شد، تشکر کنم. همچنین خانم درخشانی، نایب‌رئیس بانوان فدراسیون دائما پیگیر بود. در فرودگاه نیز مسئولان فدراسیون به استقبال ما آمدند که اتفاق خوشحال‌کننده‌ای بود. البته فکر می‌کنم وقتی به خانه خودمان بروم، در شهرستان اسلام‌آباد غرب و کرمانشاه نیز خیلی‌ها به استقبال من بیایند، چون پیام‌های بسیاری از آنجا دریافت کرده‌ام.


* با مدال طلایی که گرفتی، در بخش تیمی هم تیم زنان ایران قهرمان شد، درحالی‌ که مردان در رده دوم قرار گرفتند.

 

به‌جز من، بچه‌ها یک نقره و یک برنز هم کسب کردند. تیم با ترکیب کامل اعزام شده بود و با طلایی که من در سنگین‌وزن گرفتم، توانستیم قهرمان جهان شویم. ما تیم کاملی بودیم و همه بچه‌ها زحمت کشیدند. این تیم اگر حمایت شود، قطعا در دوره‌های بعدی می‌تواند این قهرمانی را تکرار کند و نتایج بهتری هم بگیرد.


* قولی هم برای پرداخت پاداش به شما داده شد؟


متاسفانه تا الان نه پاداشی به ما داده‌اند، نه کسی قولی داده است. من واقعا انتظار دارم بعد از اتفاق تاریخی که تیم‌ ملی کشتی آلیش بانوان در قزاقستان رقم زد، به اعضای این تیم توجهی ویژه شود.

کشتی

منبع: ورزش 3

کلیدواژه: کشتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.varzesh3.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ورزش 3» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۴۰۰۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرمانشاه وارث‌دار پروژه‌های نیمه تمام افتتاح شده دولت قبل است

به گزارش خبرنگار مهر محمدطیب صحرایی بعد از ظهر شنبه در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران این استان که با ریاست رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در سالن جلسات شهید سلیمانی استانداری کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: وقتی صحبت از بحران می‌شود مدیریت و کنترل به‌موقع آن مدنظر است تا عوارض احتمالی به حداقل ممکن برسد.

وی با اشاره به وقوع حوادث طبیعی طی سال‌های اخیر در کرمانشاه، افزود: به دلیل شرایط اقلیمی موجود، مجموعه‌ای از حوادث ممکن شامل حوادث کوهستانی، آتش سوزی پوشش گیاهی، پدیده ریزگردها، سیل، زلزله و… این استان را در بر می‌گیرد.

استاندار کرمانشاه با تاکید بر اینکه برای مجموعه این حوادث باید آماده باشیم، تصریح کرد: می‌طلبد این استان در بحث اعتبارات، تجهیزات و امکانات با یک عنایت ویژه دیده شود.

صحرایی با بیان اینکه ما وارث برخی از اقدامات و پروژه‌های نیمه تمام دولت‌های قبلی هستیم که باید آنها را به سرانجام برسانیم، گفت: یکی از این موارد بحث بازسازی مناطق زلزله زده سال ۱۳۹۶ کرمانشاه است که با اعلام جشن بی‌موقع اتمام بازسازی این مناطق، از ردیف اعتباری بودجه حذف شد.

وی اضافه کرد: در حالی که هنوز هم خرابی‌های زلزله قابل مشاهده است و ده‌ها ساختمان دولتی و عام‌المنفعه تخریب شده در این مناطق باقی مانده‌اند و قابلیت استفاده ندارند.

صحرایی تاکید کرد: برخی از این ساختمان‌ها تا مرحله ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی هم پیش رفته، اما با اعلام جشن اتمام بازسازی هم اکنون بلاتکلیف رها شده و کمترین اتفاقی برای بازسازی آنها انجام نشده است.

وی از راه آهن کرمانشاه به‌عنوان دیگر پروژه نیمه تمام افتتاح شده در دولت قبلی نام برد و گفت: برای ادامه این راه آهن تا شهر کرمانشاه در حال حاضر یک همت اعتبار نیاز است.

به گفته صحرایی، این پروژه‌های نیمه تمام افتتاح شده در دولت قبلی، بیش از پیش بر دوش کرمانشاه سنگینی می‌کند.

استاندار کرمانشاه به مسئله آبشوران پرداخت و تاکید کرد: در حال حاضر وجود این رودخانه خطرساز و به دغدغه مردم شهر کرمانشاه تبدیل شده است.

وی تاکید کرد: اگر آبشوران ساماندهی شود، نه تنها رفع بحران صورت گرفته بلکه مسیر این رودخانه به یکی از زیبایی‌ها و جاذبه‌های تفریحی شهر کرمانشاه تبدیل می‌شود.

صحرایی گفت: بر اساس برآوردها ۲.۷ همت برای بازسازی و ایمن سازی مناطق زلزله زده و ۱.۳ همت برای ایمن سازی سایر نقاط و در مجموع چهار همت برای ایمن سازی این استان نیاز است.

کد خبر 6090256

دیگر خبرها

  • رفع مشکلات مدیریت بحران کرمانشاه در گرو ۴ همت اعتبار
  • چهار هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده و حل برخی از مشکلات کلانشهر کرمانشاه
  • وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور
  • برای اتمام واقعی بازسازی زلزله کرمانشاه و ایمن سازی استان ۴ همت اعتبار نیاز است
  • کرمانشاه وارث‌دار پروژه‌های نیمه تمام افتتاح شده دولت قبل است
  • ایمن‌سازی کرمانشاه ۴۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد
  • بازدید میدانی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از بنا‌های آسیب دیده زلزله ۹۶
  • جایگاه شایسته اردبیل در کشتی فرنگی احیا شود
  • زلزله ۳.۱ ریشتری حوالی ازگله در استان کرمانشاه را لرزاند
  • قدردانی از پهلوانان و قهرمانان نباید کم‌رنگ شود